SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

LIDERI 40 JEVREJSKIH ZAJEDNICA NA DIREKTORSKOM FORUMU U LISABONU


Predstavnica JZCG na Forumu je bila potpredsjednica, g-đa Jelena Đurović.

Na dvodnevnom Nacionalnom Direktorskom Forumu, koji je održan u Lisabonu, a na inicijativu Svjetskog Jevrejskog Kongresa, okupilo se četrdeset lidera Jevrejskih zajednica iz čitavog svijeta. Cilj održavanja ovog Foruma je podsticanje saradnje u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa među zajednicama Jevreja, borba protiv mržnje, jačanje bezbjedonosnih mjera u Jevrejskim institucijama i podsticanje efikasnije komunikacije na društvenim medijima.

Forum

G-din Robert Singer, Izvršni direktor Svjetskog jevrejskog kongresa i Izvršni potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa, na čiju inicijativu je i održan ovaj sastanak, je rekao: „ Nastupajuća 2016 godina će biti godina izazova za sve zajednice Jevreja, a svi smo svjesni težine naših odgovornosti. Razmjena iskustava i pružanje pomoći jevrejskim liderima je ključna misija Svjetskog jevrejskog kongresa a posebno mi je zadovoljstvo što mogu da vidim da grupa osjeća da je povezanost na snazi i da daje rezultate.“

Veliki broj važnih pitanja se našao na dnevnom redu, a raspravljalo se i o pogoršanju bezbjednosne situacije za Jevreje u mnogim zemljama.

Francuzima je, sa Foruma  poslato zajedničko pismo  sa izrazima  dubokog saučešće povodom stradanja nevinih ljudi u nedavnom terorističkom napada u Parizu.