SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

„Adresa Logor“

U okviru održavanja Konferencije jevrejskih zajednica Balkana, koja će ove godine biti održana u Petrovcu u periodu od 22-25 oktobra, planirano je i prikazivanje TV serijala „Adresa Logor“, kao i izložba pod nazivom „Nestali u Holokaustu – Zemun, svaka slika priča priču“. Organizator izložbe je Jevrejska opština Zemun.

TV serijal "Adresa logor" ima 4 dijela u trajanju od po 30 minuta, a odnosi se na beogradske logore iz Drugog svjetskog rata.

Ovaj serijal je finansiran iz fondova Evropske unije, zatim Bosch Fondacije i Ministarstva kulture Republike Srbije uz klauzulu da se prikazuje gratis ali uz obavezu da se objavi informacija o producentu i finansijeru projekta. Autor TV serijala je gospodja Jugoslava Široka, a realizovao ga je "Centar za kulturnu dekontaminaciju" (CZKD) iz Beograda.

Interes svih pa i Jevrejske zajednice Crne Gore je da se ovaj TV serijal prikaže na što više mjesta jer mu je cilj da se javnost upozna sa istinom o logorima u Beogradu, koja je skrivana ili svjesno zanemarivana dugi niz godina.

Ekipi koja je učestvovala u realizaciji ovog projekta,  upućujemo zahvalnost i pohvale na uloženom trudu da se magla sa dugo skrivanih i skoro zaboravljenih zločina konačno podigne.

 Ovom prilikom posebnu zahvalnost izražavamo  gospodinu Goranu Cetiniću, menadžeru projekta, na ljubaznosti prilikom ustupanja serijala JZCG radi daljeg prikazivanja.

Serijal možete pogledati na web adresi projekta „Protiv Zaborava - 4 logora Drugog svjetskog rata u Beogradu“.

Ako želite da pogledate film, kliknite na  adresa logor