SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

Poštovani prijatelji i posjetioci našeg sajta,

Želimo vam ponovnu dobrodošlicu na web stranicu naše Zajednice.

Znamo da nas nije bilo pola godine, ali evo i objašnjenja. Ne, nijesmo se olijenili niti smo zaboravili svoje obaveze i velike planove. Stvar je isključivo tehničko-administrativne prirode.

Naime, promijenili smo administratora. 

Ali u ovom kratkom vremenskom periodu smo bili veoma vrijedni i postali prepoznatljivi ne samo u Evropi nego i širom svijeta, što se i potvrđuje na svim velikim dešavanjima, kongresima, konferencijama...  

Evo nekoliko važnijih događanja iz posljednjih nekoliko mjeseci:

  • Rosh Hashanah - Nova godina je u Zajednici obilježena u skladu sa tradicijom koju već tri godine praktikujemo, ali po prvi put uz službu u našoj sinagogi. Uz uvažene goste proveli smo nekoliko časova u ugodnom druženju, ali svakako nijesmo zaboravili da u ovoj svečanoj večeri razgovaramo i razmišljamo o "MAHAR" konferenciji, a i o budućim planovima.
  • “MAHAR“, konferencija Jevreja sa ex Yu-prostora održana je od 23. do 26.oktobra 2014.godine u Budvi, u našoj organizaciji. Učesnika je bilo preko 350, organizacija izvanredna, odlični predavači, mnogo aktuelnih tema na panel diskusijama. Za doprinos i pomoć u osnivanju zajednica Jevreja u sredinama gdje još nijesu bile oformljene uručeno je odlikovanje našem predsjedniku, gospodinu Jaši Alfandariju.  
  • Spomen obilježje i trg u znak sjećanja i zahvalnosti  Janu Karskom je postavljeno 27.oktobra u Kotoru. Jan Karski je Poljak koji je dao značajan doprinos u spašavanju velikog broja Jevreja u toku Drugog svjetskog rata. Organizatori i pokrovitelji ovog događaja, pored Jevrejske zajednice Crne Gore su bile ambasade Poljske i Izraela.
  • Sefer Tora, poklon od prijatelja iz Mađarske 21.novembra konačno stiže u našu sinagogu. 

Uskoro o svemu ovome detaljnije na stranicama  našeg sajta.


Srdačno vas pozdravljamo i želimo puno zdravlja i sreće u narednoj godini.

U 2015.godini sa Vama, JEVREJSKA ZAJEDNICA CRNE GORE