SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

Podgorica Celnici KKL JJL Jevrejskog Nacionalnog Fonda susret sa premijerom Milom DjukanovicemPredsjednik Vlade Milo Đukanović primio je u petak delegaciju Jevrejskog nacionalnog fonda, koju je predvodio predsjednikom fonda Efi Stenzler.

Premijer Đukanović ukazao je na izuzetnu saradnju sa Jevrejskom zajednicom u Crnoj Gori, kao i na značajnu ekonomsku, kulturnu, naučnu i drugu saradnju koju naša zemlja ostvaruje sa Izraelom i međunarodnim jevrejskim institucijama. Susret sa predstavnicima međunarodnog jevrejskog fonda je još jedna potvrda kvaliteta tih odnosa, kazao je svojim gostima premijer Đukanović.

Premijer je istakao da „neraskidive veze Crne Gore i jevrejske zajednice ostvarene u najtežim trenucima u istoriji jevrejskog naroda sredinom prošlog vijeka, kada se Crna Gora kao jedna od rijetkih država odlučno suprotstavila holokaustu, danas dobijaju dodatni kvalitet u čitavom nizu oblasti“.

Predsjednik Vlade kazao je da je zadovoljan odlukom Fonda da podrže izgradnju Jevrejskog kulturnog centra u Podgorici i otvaranje regionalne kancelarije koja će se baviti realizacijom projekata u oblasti ekologije, poljoprivrede, upravljanja šumskim i resursima u oblasti vodosnabdijevanja.

Predsjednik Jevrejskog nacionalnog fonda kazao je da jevrejska zajednica i Izrael trebaju prijatelje u svijetu, te da je jedan od tih prijatelja i Crna Gora.

Tokom razgovora je ocijenjeno da saradnju između Fonda i Crne Gore treba proširiti i u oblasti podrške obrazovanju, naučno istraživačke djelatnosti, turizma, kao i da treba stvoriti uslove za ostvarenje bolje saobraćajne komunikacije Crne Gore i Izraela.