SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

Predsjednik Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđe Raičević i rabi Ari Edelkopf, boravili u Briselu na poziv predsjednika Evropske jevrejske asocijacije rabi Menahema Margolina,

 

Predsjednik Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđe Raičević i rabi Ari Edelkopf boravili u Briselu na poziv predsjednika Evropske jevrejske asocijacije, rabi Menahema Margolina.

Sastanku Borda Evropske jevrejske asocijacije prisustvovao je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, gdje je govorio o crnogorskom modelu međuetničkih i međureligijskih odnosa.


Na svečanoj ceremoniji predsjedniku Đukanoviću uručena je specijalna nagrada "Kralj David", najviše priznanje koje Asocijacija dodjeljuje istaknutim ličnostima.


Ponosan na činjenicu da je Crna Gora prepoznata kao bezbjedno mjesto za život pripadnika svih vjera i nacija, g-din Đuanović je istakao: "Od 2011. u našoj zemlji postoji Jevrejska zajednica. Sa pijetetom sjećamo se svi njenog osnivača i prvog predsjednika Jaše Alfandarija. Ova zajednica je vrijedan pokazatelj napretka nove Crne Gore. Drago mi je što su sa nama danas ovdje i novi predsjednik Zajednice g-din Raičević i rabi Edelkopf."


Događaj je posvećen velikim dostignućima crnogorskog naroda u izgradnji tolerantnog društva zasnovanog na principima uzajamnog poštovanja i zajedničkog života. Ova nagrada je priznanje za ogroman doprinos crnogorskih građana bezbjednom životu Jevreja u Crnoj Gori.


Događaji su prisustovali istaknuti jevrejski zvaničnici i predstavnici poslovnog jevrejskog svijeta u Evropi.