SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

Dr František Šistek i doc. dr Boban Batrićević posjetili Jevrejsku zajednicu Crne Gore

Dr František Šistek i doc. dr Boban Batrićević posjetili Jevrejsku zajednicu Crne Gore

 9.10.2020.

  Tokom razgovora, Dr Šistek je upoznao predsjednicu Ofner Bokan i g. Lorinca, počasnog potpredsjednika, sa rezultatima dosadašnjeg istraživanja jevrejskog života u Crnoj Gori, što je i prezentovao na dvije međunarodne konferencije. Trenutno radi na izradi projekata „Jevreji u Crnoj Gori od nevidljivosti do Zajednice“.

Na istraživanju jevrejskog života u Crnoj Gori sa dr Šistekom radi i prof. Boban Batrićević. Pored toga, prof. Batrićević privodi kraju i rad na knjizi o antisemitizmu u Crnoj Gori.

Prikupljenu dokumentaciju o Jevrejima u Crnoj Gori biće poklonjena Jevrejskoj zajednici Crne Gore, obećali su uvaženi profesori.

Dr František Šistek (1977), ekspert za modernu istoriju Crne Gore i drugih zemalja bivše Jugoslavije, profesor je Karlova Univerziteta u Pragu i Instituta za istoriju Akademije nauka Češke Republike.

Doc.dr Boban Batrićević (1988), odbranio je doktorsku tezu 2017. Autor je brojnih naučnih radova objavlejnih u stručnim publikacijama. Učesnik je više međunarodnih naučnih skupova.