SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

Jevrejska zajednica na sastanku sa Predsjednikom Skupštine Crne Gore

Predsjednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nina Ofner Bokan i Edita Klein, predsjednica Skupštine Jevrejske zajednice sastale se sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem.

27.1.2021.

  Na sastanku koji je prethodio otvaranju izložbe posvećene Međunarodnom danu sjećanja na žrtve Holokausta, predsjednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nina Ofner Bokan upoznala je predsjednika Bečića sa aktuelnim projektima u Zajednici i izrazila nadu da će dobra tradicija obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta biti nastavljena i u predstojećem periodu.

Predsjednik Skupštine ukazao je na važnost postojanja Jevrejske zajednice u crnogorskom društvu, ističući da ona predstavlja potvrdu multivjerskog i multietničkog sklada Crne Gore.

Bečić je podsjetio na crnogorsku tradiciju njegovanja antifašizma i u tom kontekstu istakao da Dan sjećanja na žrtve Holokausta, treba da bude podsjetnik na sve heroje koji su položili živote u odbrani od nacističkog zla.

Iskazana je spremnost da Skupština Crne Gore i Jevrejska zajednica intenziviraju saradnju.

Crnogorski parlament je sa zadovoljstvom prihvatio učešće u globalnoj kampanji Evropskog jevrejskog kongresa Stop the Story.