SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

ONLINE FORUM "PRAVEDNICI MEĐU NARDIMA" U CRNOJ GORI

  

U organizaciji Ruskog jevrejskog kongresa,  održan je Online forum „Pravednici među narodima“ u Crnoj Gori, 14. oktobra 2021.

Pored predsjednika Ruskog jevrejskog kongresa Jurija Kanera, forumu su prisustvovali Nj.E. Milorad Šćepanović, ambasador Crne Gore u RF, N.E. ambasador Izraela u RF Aleksandr Ben-Cvi, Vrhovni rabin Crne Gore Luciano Moše Prelević, Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore, porodica pokojnog Petra Zankovića, jedinog dobitnika odlikovanja „Pravednika među narodima“ sa prostora Crne Gore.

Na Forumu su učestvali i Laura Papo Ostojić i u ime porodice koja je spasila, Remzija Ramusović, unuk Elmaza Hadrovića. Potom Đina Lazar, članica Jevrejske zajednice Crne Gore, koja je govorila o dolasku oca u Crnu Goru i ljudima koji su mu pružili utoćište.

Nataše Baranin, autorke serijala „Pravednik“, dokumentarne reportaže o ljudima u vremenu kada je i sam život bio cijena dobrote, govorila je o njenom intresovanju za ovu temu.

Bio je ovo skup organizovan radi sjećanja na divne ljude kojima su čast, obraz, prijateljstvo i sloboda bili na prvom mjestu.

Vrijedno je i živjeti i sjećati se jer onaj „Ko spasi jedan život, spasio je čitav svijet“.

Forum je ocijenjen kao najuspješniji događaj o „Pravednicima“ koji je do sada organizovan od strane Ruskog jevrejskog kongresa.