SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

SJEĆANJE NA ĐORĐA

B''H

 Sjećanje na našeg Đorđa!

 Baruh Ata, Adonai, Eloheinu, Meleh Ha-Olam, Dajanu Ha-Emet!

Blagoslovljen je Gospod, Kralj svijeta, koji je istnski Sudac!

Pit'hu li ša'arei cedek, avo vam ode Adonai. Ze haša'ar laAdonai vecadikim javou vo!

Otvori mi vrata pravednosti i ja ću ući i zahvaliću Gospodu. To su vrata Gospodnja i pravednici će proći kroz njih!

   

 Prošlo je sedam dana od odlaska našeg dragog Đorđa.

Sedmica žalosti (šiva) je prošla i život se vraća u normalu, ali samo naizgled. Svi znamo da  trebamo nastaviti sa našim životima, životom naše Zajednice, ali to je lakše kazati nego učiniti, jer svako osjeća bol i tuguje na svoj način. Bol supruge koja je izgubila svog saputnika, svog partnera, bol djece koja su izgubila svog roditelja, bol prijatelja se ne da uporediti, ali su one tu  i dalje su prisutne. Zato bi svako od nas morao raditi na svojoj boli, svako bi morao isplakati svoju bol da bi se vratio u Zajednicu i nastavio živjeti tamo gdje je stao. I tu moramo biti na pomoći jedan drugom, a posebno imamo obavezu prema članovima  ožalošćene porodice. 

 O Bože pun milosti, koji boraviš u visinama, koji daješ istinski mir u uzvišenim sferama svetosti i čistoće, koji svjetliš kao nebeski svod, duša       našeg voljenog Đorđa je otišla u vječni svijet i cedaka će biti data za sjećanje na njegovu dušu. I zato ga svemilosrdni Bože štiti svojim krilima i veži njegovu dušu u snop života. Gospod je njegovo nasljeđe i neka on počiva u miru. I na to recimo: Amen!

 Milosrdni Bože, u ovom trenutku sječanja, mi Ti nudimo naše molitve u     korist našeg voljenog Đorđa. Čuvaj njegovu dušu i brini se o njoj. Neka    uspomena na njega i njegovu dušu nastavi u našim životima zauvijek!

U vječnom ciklusu života nema završetaka nego samo novih početaka!

 Za kraj porodici upućujem iskrene riječi žalovanja da ih Bog utješi među ožalošćenima Ciona i Jeruzalema!

 Zihrono livraha!

Vaš rabin Luciano Moše Prelević, 

Vrhovni rabin Crne Gore